مشاوره، طراحی، ساخت و اجرای انواع سیستمهای تصفیه آب و فاضلاب، دستگاه تصفیه آب صنعتی، دستگاه آب شیرین کن (اسمز معکوس)، انواع پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی، تصفیه انواع فاضلاب صنعتی و بازیابی پساب

 

آب شیرین کن

آب شیرین کن چیست: امروزه شیرین سازی آب شور به یکی از پر رونق ترین بازارهای تکنولوژی در سراسر جهان تبدیل شده است، با توجه منابع محدود آب شیرین و نیاز روز افزون استفاده از آب در صنایع مختلف، بکارگیری روش اسمز معکوس در شیرین سازی آب های شور و لب شور بسیار رو به گسترش می باشد.

در شیرین سازی آب به روش اسمز معکوس با اعمال فشار مکانیکی به آب شور، مولکول های آب  از املاح نمکی و ناخالصی های موجود در اب با استفاده از یک غشا نیمه تراوا جدا می شوند.

در آب شیرین کن یا اسمز معکوس (RO)، آب ورودی (تصفیه نشده ) توسط پمپ با فشار به داخل محفظه ای که دارای غشاء نیمه تراوا می باشد، رانده می شود و چون املاح و ناخالصی های تقریبا قادر به عبور از غشا نیستند، از این رو در یک طرف غشا آب تقریبا خالص (آب شیرین)(Permeate) و در طرف دیگر آب تغلیظ شده (Concentrate) ازط ناخالصی ها (آب شور) وجود خواهد داشت. 

هر دستگاه آب شیرین کن (RO) به صورت ساده شامل قسمت های زیر است:

1- پمپ فشار قوی که بتواند فشار لازم آب ورودی به سیستم را تامین کند. که این فشار معمولا برای آب های شور 12-25 اتمسفر و برای آب دریا 54-80 اتمسفر می باشد. 

2- غشای نیمه تراوا که فقط مولکولهای آب و گاز میتوانند از ان عبور کنند. این غشا معمولا از جنس استات سلولز، پلی امید، پلی فنیل اکسید یا غیره درست می شود. دبی اب تصفیه شده به مساحت غشا و ضریب تراوایی آن بستگی دارد و در انتخاب غشا مناسب برای دستگاه آب شیرین کن باید ویژگی های زیر را در نظر گرفت: 

  • تراوایی آن برای آب زیاد و برای املاح بسیار کم باشد.
  • در برابر تغییرات PH مقاوم باشد.
  • در برابر حمله مواد شیمیایی و بیولوژیکی مقاوم باشد. 
  • قدرت تحمل فشار اعمال شده را داشته باشد. 

3- محفظه نگهدارنده غشا یا پرشر وسل که غشا در درون آن قرار میگیرد و باید تحمل فشار وارده را داشته باشد. 

4- شیر کنترل در مسیر محلول تغلیظ شده برای کنترل درجه تغلیظ 

البته قبل از ورود آب به بخش اصلی دستگاه تصفیه ، با توجه به کیفیت آب و ناخالصی ها و الودگیهای موجود در آب ورودی اولیه ، آب در معرض فرایندهای مختلف پیش تصفیه قرار میگیرد تا تصفیه مقدماتی انجام شود و از ورود هرگونه آلودگی به غشا ( ممبران ) و اسیب به غشا جلوگیری گردد. 

از جمله مراحل متداول پیش تصفیه دستگاه آب شیرین کن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دستگاه آب شیرین کن (RO) بطور پیوسته کار میکند و می تواند املاح آب خام را تا 99% کاهش دهد. با اسمز معکوس باکتری ها، ویروس ها و دیگر میکروارگانیسم ها یا ذرات بزرگتر از میکرون تقریبا 100% حذف میشوند. البته به علت عدم اب بندی کامل دستگاه آب شیرین کن RO مقدار ناچیزی از این ناخالصی ها ممکن است از غشا عبور کرده و در آب تصفیه شده دیده شوند. گازها میتوانند 100% از غشا عبور کنند. این فرایند برای تهیه آب آشامیدنی از آب هایی که حاوی املاح معدنی زیاد و ناخالصی های آلی می باشند بسیار مناسب است و حتی قادر است از آب دریا با TDSحدود 30000ppm و نیز آب های شور آب آشامیدنیس تهیه نماید.
برای تصفیه آب های معمولی با TDS بین 1000 تا 10000ppm  اسمز معکوس بسیار روش اطمینان بخش و مقرون به صرفه ای می باشد و امروزه اقتصادی ترین روش برای تهیه اب آشامیدنی از آب های شور می باشد.

در صنایعی مانند داروسازی و پزشکی برای تهیه آب خالص و دمین به جای روش تقطیر میتوان از دستگاه های اسمز معکوس (آب شیرین کن) استفاده کرد.
در سایر صنایع نیز تامین آب خط تولید با بکارگیری دستگاه آب شیرین کن به طور گسترده مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین بکارگیری دستگاه اسمز معکوس در تصفیه پیشرفته پساب های صنعتی و بهداشتی و استفاده مجدد از فاضلاب در خط تولید صنایع رو به گسترش است. 

لطفا جهت دریافت مشخصات فنی و اطلاعات تکمیلی در زمینه دستگاه آب شیرین کن ساخت شرکت نهراب زیست با ما تماس بگیرید.

تمامی حقوق وب سایت برای نهرآب محفوظ است.طراحی و اجرا : دارکوب