آب شیرین کن، اسمز معکوس (RO)
بسیاری از منابع آب خام حاوی مواد آلی و معدنی نامطلوب هستند که برای تولید آبی با کیفیت قابل قبول جهت مصارف شرب و استفاده در صنعت نیازمند فرایند های تصفیه خاص و پیشرفته می باشند. از جمله این ناخالصی ها وجود غلظت بالای نمک های معدنی در آب است که باعث ایجاد شوری می شود. املاح و نمک های معدنی می توانند مشکلات زیادی از نظر کیفیت آب، جنبه گوارایی و بهره برداری فرایند و کیفیت محصول در فرایندهای صنعتی ایجاد نمایند. لذا حذف این آلاینده های و تامین اب با کیفیت مورد نیاز صنایع مستلزم بکارگیری روش های تصفیه پیشرفته و اختصاصی نظیر فرایندهای غشایی می باشد.
فرایندهای غشایی فرایندهایی هستند که در آنها از یک غشا برای نفوذ آب با کیفیت بالا و وازدن جامدات محلول و معلق استفاده می شود. با توجه به اینکه در سال های اخیر پیشرفت های شگرفی در زمینه فرایندهای غشایی صورت گرفته کاربرد این فن آوری در تصفیه آب به طور فزاینده ای افزایش یافته است. فرایندهای غشایی شامل اسمز معکوس، نانوفیلتراسیون، اولترافیلتراسیون و میکروفیلتراسیون می باشد.
فرایندهای غشایی بر مبنای ویژگی اسمز معکوس(Reverse Osmosis) توسعه داده شده اند. اسمز، عبور طبیعی آب از میان یک غشاء نیمه تراوا از محلول رقیق به غلیظ بوده تا جایی که غلظت محلول در دو طرف غشا برابر شود. فشار اسمزی، نیروی محرک پدیده اسمز می باشد. در فرایند اسمز معکوس یک فشار خارجی بیشتر از فشار اسمزی به محلول وارد شده که باعث حرکت آب در خلاف جهت طبیعی در غشا می گردد، لذا آبی فاقد مواد معدنی و با کیفیت بالا تولید می شود. فرایند اسمز معکوس (RO) بیشترین ظرفیت جداسازی و وازنی مواد ( گستره0/001 الی0/0001 میکرون ) را دارد. از فرایند اسمز معکوس (RO) به طور گسترده ای برای معدنی زدایی و تامین آب بدون یون ( آب دمین ) مورد نیاز مصارف صنعتی یا حذف شوری و نمک زدایی آب دریا ( شیرین سازی آب دریا ) و جداسازی مواد آلی و سمی از پساب های صنعتی استفاده می شود.
از دستگاه اسمز معکوس (RO) ( آب شیرین کن) می توان جهت تصفیه آب های مختلف استفاده نمود. روش اسمز معکوس از آب های شیرین با غلظت جامدات محلول 150 میلی گرم در لیتر تا آب شور دریا با غلظت جامدات محلول 60000 میلی گرم درلیتر را می تواند تصفیه کند. بیشترین غلظت املاح قابل تحمل برای غشا اسمز معکوس 60000 میلی گرم در لیتر می باشد. ممبران اسمز معکوس در چهار شکل صفحه و چهارچوب، لوله بزرگ، کلاف مارپیچ و فیبرهای نازک و توخالی ساخته و به کار برده می شود. غشاهای دستگاه اسمز معکوس از جنس های مختلف ساخته شده اند اما در حال حاضر غشاهای استات سلولزی و پلی آمیدی بیشترین کاربرد را در سیستم های آب شیرین کن دارند. ضخامت غشاهای معمول مورد استفاده در سیستم اسمز معکوس حدود 100 میکرون بوده که حدود 0.2 میکرون آن به عنوان سطح فعال جهت حذف آلاینده ها عمل کرده و بقیه لایه متخلل اسفنجی بوده که به عنوان نگه دارنده ی لایه بالایی عمل می کند.
کاربرد دستگاه اسمز معکوس (RO)( آب شیرین کن)
مزایای دستگاه آب شیرین کن(RO) شرکت نهراب زیست
مشخصات فنی دستگاه آب شیرین کن شرکت نهراب زیست